пʼятницю, 13 січня 2017 р.

Чим зайнятись з дитиною на зимових канікулах?

Ну от, на вулиці зима, у дітей канікули і є багато часу, який можна присвятити лише вашій сім’ї. Щоб дитина не нудьгувала вдома, або за комп'ютером, варто потурбуватись про цікаві та пізнавальні розваги.

Хоч зима і холодна пора року, коли хочеться грітись вдома та пити гарячий чай, проте варто пам’ятати, що є дуже багато розваг, які доступні лише взимку. І пропустити їх було б жахливою помилкою.

Зробіть для дитини і для себе активну зиму. Це буде корисно після святкових застіль. А почати варто з традиційних розваг, вигадуючи щодня все нові та нові пригоди…

Катання з гірки, або на санчатах

Що може бути веселіше взимку, ніж катання на санчатах, або з льодяної гірки? Тому не баріться, беріть санчата і гайда кататись. Можете, наприклад, влаштувати справжні перегони на санчатах. Не обов’язково з гірки, можна просто відштовхуватись ногами, або сперечатись хто швидше дотягне санчата з дитиною до певного місця.

Якщо дитинка ще зовсім маленька, це не привід відмовлятись від санчат. Можете просто покатати дитину за собою. Але не забудьте її добре перед цим одягнути.

Пограти в зимові ігри

Якщо ж санчата вженабридли, або погодні умови не зовсім сприяють такій розвазі, можете пограти в зимові ігри. Ми вже розповідали вам, скільки цікавого можна зробити зимою, тому читайте та обирайте найцікавішу розвагу для вашого малюка.

Зробити ангелів на снігу

Сніг так і кличе, щоб у нього впасти і покатулятись. Не відмовляйте собі в цій розвазі. Одягніться тепло, бажано в одяг, що не мокне та падайте у сніг. І, звичайно ж, треба робити снігових ангелів.

Снігові створіння

Зліпіть сніговика! Ця справжня розвага, що подобається навіть дорослим. Для різноманітності можна виліпити будь-яку іншу тваринку, або істоту, яка лиш спаде на думку малюку. Із снігу можна зробити все.

Театр та цирк

Коли на вулиці холодно, театр та цирк – це саме ті місця, куди варто піти з дитиною. Нові вистави сподобаються дитині та й вам. Краще, ніж сидіти вдома.

Домашній вогник

Можна покликати в гості друзів, у яких теж є діти і влаштувати справжній домашній вогник, або театр. Для цього заздалегідь узгодьте це із своїми друзями, обговоріть сценарій, роздайте дітям слова і не забудьте про подарунку та солодкі частунки для всіх учасників.

Кататись на лижах

Вчити кататись на лижах можна з будь-якого віку. Якщо ви самі вмієте, то можете спробувати навчити дитину самостійно кататись на лижах. Якщо ж ні, для цього є спеціальні інструктори. Цей популярний вид спорту і закаляє здоров’’я і приносить задоволення.

Влаштуйте пікнік

Влаштуйте справжній зимовий пікнік! Його можна провести як у себе на подвір’ї, так і в сусідньому парку. Підготуйте у термосі гарячий чай, візьміть солодощі і гайда розважатись. Можете із снігу зробити спеціальний столик, куди ви поставити всі ваші речі. А під час пікніку можна і в сніжки пограти.

Ковзанка

Ще одна незабутня зимова розвага – ковзанка. Зараз вона є майже у кожному місці. Тому проблем з гарною поверхнею не буде. Головне пам’ятати про техніку безпеки і не відпускати від себе далеко малюка. 

Немає коментарів:

Дописати коментар